Rokin Amsterdam

In november ’16 heeft aannnemer Van Wijnen twee kapitale winkelpanden aan het Amsterdamse Rokin opgeleverd aan opdrachtgever Ivy Group.

Bijzonder en uitdagend

“Een bijzonder en uitdagend project”, zegt projectleider Sander Gerritse van Van Wijnen. Bij aanvang in april 2015 was de opdracht al uitdagend: sloop het bestaande Fortis-bankgebouw bij de Dam en bouw op de bestaande kelder twee constructief onafhankelijke warenhuispanden met een bruto vloeroppervlak van 12.000 m2, met nauwelijks bouwterrein. Houd rekening met de omgevingseisen, zoals de directe nabijheid van diverse hotels en het stijgpunt Rokin van de Noord/Zuidlijn in aanleg. Als bijkomende uitdaging moesten er extra funderingsvoorzieningen onder de bestaande kelder worden aangebracht. Om dit te kunnen realiseren, werden in het kader van de grondwaterkering voorzieningen getroffen door middel van waterglas injecties en groutkeringen. Tevens werd het bouwterrein doorsneden door een later toegevoegde verbinding met metrostation Rokin.

BIM

Door architect Rijnboutt, Van Wijnen en onderaannemers is het ontwerp voor de twee winkelpanden volledig ‘gebimd’. Dit betekent dat het ontwerp, de voorbereiding en productie op basis van een 3D Bouw Informatie Model heeft plaats gevonden.

Eyecatcher

Een echte eyecatcher is de dakconstructie van pand 49: een gebogen ruitvormige staalconstructie voorzien van glas. “Een bijzonder moment toen deze geplaatst werd”, geeft Sander aan.

Trots

In september 2016 werd pand 21 al opgeleverd en op 11 november 2016 pand 49. De panden worden betrokken door Hudson’s Bay. Na de afbouw en inrichting zullen zij hun intrek nemen aan het Rokin. “We zijn als combinatie Van Wijnen Weesp en Heerhugowaard trots op dit bijzondere project en de snelle bouwtijd die we dankzij de intensieve samenwerking met alle partijen hebben weten te bereiken.”, aldus Sander Gerritse.

Aannemer Van Wijnen zegt in het eigen persbericht trots te zijn op dit project en dat geldt ook voor ons.

Meer weten over ons niet onbelangrijke aandeel in de realisering van dit bijzondere project?

Lees verder.

©2020 Soil-ID    -     Disclaimer    -    Internetbureau: Webton.nl