Historie

Soil-ID is in 2009 opgericht door twee specialisten die hun sporen in de geotechniek ruimschoots hadden verdiend: Berrie van Luijn en ir. (Civiele techniek) Patrick Wolfs. Zij bundelden hun krachten, ervaring en specifieke kennis èn ze ontwikkelden hun volstrekt eigen methoden, inclusief de apparatuur om bodemafsluiters en stabilisatieprojecten uit te voeren op een manier die uniek was (en is). Deze ‘methode Soil-ID’ resulteerde in een grotere capaciteit met meer zekerheden en nauwkeurigheid dan eerder voor mogelijk werd gehouden. Geen wonder dat het bedrijf een vliegende start kende en meteen een van de marktleiders werd. Toch is Soil-ID welbewust een compacte organisatie gebleven met een beperkte vaste staf. De hands on mentaliteit was en is een kenmerk. Net als de persoonlijke betrokkenheid van directeuren bij elk project. De communicatielijnen zijn kort, de afspraken overzichtelijk.

Sinds de start in 2009 zijn honderden werken in Nederland en België uitgevoerd. Sinds kort is er zelfs een Soil-ID vestiging aan de andere kant van de wereld. In Australië is een joint venture met Mobile Dewatering gestart, zodat ook onze tegenvoeters kunnen profiteren van de mogelijkheden en inzichten die in Nederland zijn ontwikkeld.
Gestart in Breda, later uitgebreid met een Utrechtse vestiging die is gespecialiseerd in vochtbestrijding en betonreparatie, zijn de beide vestigingen in 2017 samengevoegd tot één geheel in Vianen.
In Vianen heeft Soil-ID alle disciplines in huis om een bouwput droog en veilig op te leveren en te houden.

Op de foto: ons eerste grote project. Een bouwkuip in een gebied met een extreem hoge waterstand, namelijk Nieuwkoop. Het was een eerste proeve van bekwaamheid die we met glans hebben doorstaan.

©2020 Soil-ID    -     Disclaimer    -    Internetbureau: Webton.nl